Tastets d'Arxius, història, vi i clàssic.

Tastets d'Arxius, història, vi i clàssic.

15 de maig de 2017

 

El dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius i per aquest motiu tots els arxius obren portes i organitzen diferents activitats culturals durant tota la setmana del 5 a l’11 de juny. En aquest marc, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès organitza per segon any l’activitat “Tastets d’arxiu maridats amb vins i clàssic Penedès” que es realitzarà a Vilafranca els dies 7, 8 i 9 de juny.

L’objectiu de l’activitat és que els assistents es puguin endinsar a la cultura del vi mitjançant diferents tipus de documents que custodia l’Arxiu, tot acompanyat d’una narració sobre la història del vi i la terra i d’un tast de diferents vins i clàssic elaborats al Penedès. En aquest sentit la sala de consulta de l’Arxiu es convertirà en una sala d’exposició de documents i alhora una sala de tast de vi. A la part expositiva s’hi mostrarà documentació que forma part de diferents fons documentals de l’Arxiu: originals d’imatges de finals del segle XIX, quan el suport utilitzat era la placa de vidre, textos manuscrits en paper i en pergamí, que van des del segle XI fins al segle XX, i diferents reproduccions ampliades de fotografies.

Tot el material que s’utilitzarà té relació o interès directe amb el món de la vitivinicultura i la seva evolució i serà utilitzat pel narrador durant el transcurs de l’activitat. En aquest sentit s’habilitaran cinc espais diferenciats. En quatre punts s’exposaran agrupats per temàtiques els principals ítems de l’activitat “El cultiu de la terra”, “el treball i economia del vi”, “l’elaboració i “la comercialització del vi” entre un àmbit i l’altre es realitzaran els tasts de vins i el darrer espai serà utilitzat per realitzar el tast de clàssic Penedès.

La sessió del dimecres dia 7 estarà adreçada als elaboradors de la DO Penedès per tal d’oferir-los una sessió exclusiva en el qual puguin conèixer el potencial d’incloure la narració històrica com un element més de promoció el sector i complementar-ho amb l’activitat enoturística del Penedès.  

L’activitat va dirigida a majors de 18 anys, serà gratuïta, i es realitzarà en dues sessions per a tots els públics, el dia 8 i 9 de juny, a les 19:30 hores de la tarda a la sala de consulta de l’Arxiu Comarcal. Les places són limitades i és imprescindible realitzar la inscripció prèvia.

Inscripció a l'activitat