Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Municipal

 

Fons Municipal Ajuntament Vilafranca del Penedès

El Fons de l'Ajuntament és relativament recent, ja que va patir pèrdues documentals importants durant la guerra del Francès i les Carlinades. Les dates extremes de la documentació van des de 1804 fins a l'actualitat. 

Està constituït per documentació de qualsevol naturalesa i suport, generada o rebuda pels serveis de l'Ajuntament, els seus Patronats i les empreses municipals, en l'exercici de les seves competències i funcions. El número total de metres custodiats a l'Arxiu és de 1595.

Inicialment el fons municipal es localitzava en diferents dependències de l'edifici Consistorial i fins i tot en d'altres. Fou l'any 1983, a partir del conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament, quan el fons es diposità a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès (ACAP), des d'on es realitzaria el tractament tècnic i la seva difusió.

Per a la seva gestió s'utilitzava un inventari realitzat l'any 1947, que posteriorment fou ampliat per l'ACAP. L'any 2006 l'Ajuntament reforçà el servei i al 2015 es crea el Servei d'Arxiu Municipal amb personal propi, que treballa conjuntament amb l'ACAP.

Accessibilitat